Prevoz in prodaja lesa

Prevoz lesa po cesti je udoben in hiter način dostave. Vozniki tovornjakov delajo v izmenah skoraj 24 ur na dan, zato je dostava zelo učinkovita. Prednosti cestnega transporta so možnost polne naklade, primerno vzdrževanje temperature, dostava prevelikih in težkih tovorov ter pretovor blaga.

Strokovnjaki oddelka Špediciija Mešič so visoko usposobljeni in imajo bogate izkušnje na področju transporta lesa. Izkušnje in usposobljenost nam pomagajo najti prilagojene rešitve za vsako stranko, pri čemer upoštevamo specifične lastnosti posamezne obremenitve in želje strank. Sodelovanje z zaupanja vrednimi in zanesljivimi ponudniki prevoznih storitev nam omogoča, da razvijemo in izberemo optimalne poti, natančno uskladimo vse etape prevoza in dostavimo tovor v predvidenem roku. Špedicija Mešič ponuja storitve mednarodnega prevoza lesa z različnimi prevoznimi sredstvi, vključno z:

 • razvojem projekta in urnikom transporta
 • Optimalna organizacija poti
 • Analiza tveganj
 • Izbira najprimernejšega načina prevoza ob upoštevanju značilnosti tovora
 • Celovito ravnanje s tovorom v skladiščih našega partnerja v Evropi in državah CIS
 • Celovita podpora pri opravljanju vseh carinskih formalnosti
 • Organizacija zbirnih prevozov; 24/7 varnost tovora in spremljanje lokacije z uporabo navigacijskih sistemov.

Transport

Podjetje nudi celovite transportne in logistične rešitve. Vsa tovorna vozila so opremljena s sledilnimi napravami za sledenje pošiljk, kar omogoča aktualno informiranje strank in naročnikov o statusu blaga ali pošiljke

Skupno razpolagamo s 35 tovornimi vozili:

 • 15 prikoličarjev (z dvižno streho, možnost naklada z vrha, oprema za zavarovanje tovora)
  Nakladalna dolžina: 7,7 + 7,7 m; 7,20 + 8,20 m
  Nakladalna višina: 3 – 3,05 m
  Nosilnost: 24 t
  Paletna mesta: 38
 • 15 mega polpriklopnikov
  Nakladalna dolžina: 13,6 m
  Nakladalna višina: 3 – 3,05 m
  Nosilnost: 24 t
  Paletna mesta: 34
 • 5 vlačilcev
  Nakladalna dolžina: 13,6 m
  Nakladalna višina: 2,75 – 2,78 m
  Nosilnost: 24 t
  Paletna mesta: 34

Oddaja apartmajev

Oddaja aparmajev: Nova dejavnost, s katero se bomo pričeli ukvarjati v sklopo investicije nakupa in prenove nepremičnin na dobro poznani lokaciji v neposredni bližini smučišča Kope.

 

Kope so zanimive za obisk v vseh letnih časih. Tu pridejo na svoj račun smučarji, deskarji na snegu, ljubitelji teka na smučeh, pohodniki, nabiralci gob, kolesarji, ljubitelji narave, zabave… Še posebej pa otroci, za katere imajo odlično urejeno.